за глазурата:
300 г натурален шоколад,
150 г какао
Накиснете стафидите в рома (уискито). На водна баня разтопете шоколада. В отделен съд размесете в 75 мл хладка вода какаото, ванилията и пудрата захар до получаване на еднородна смес. Бавно сипвайте от нея в разтопения шоколад, като бъркате непрестанно. След като отдръпнете от огъня, оставете леко да се охлади, но без да се втвърди и добавете отцедените стафиди.
Разбъркайте и разстелете с дебелина около 3 см в йенски съд. Сложете в хладилника и изчакайте шоколадът все още да не се е втвърдил много. С две чаени лъжички вземате от сместа и залепвате половинките в топче.
Разтопете шоколада за глазурата на водна баня. В чиния сипете какаото на прах. Взимате всяко топче, пускате в разтопения шоколад, изваждате и овалвате в какаото. Връщате обратно в хладилника до момента на поднасяне.