Меню

Кускус с месо, зеленчуци и нахут

18 декември 2005 | 18:59 | Аз жената
Добави в любими
Кускус с месо, зеленчуци и нахут

Приготвяне

Продукти:
1 чаша кус-кус (арабски)
1 чаша вода
за соса:
1 глава лук
1 домат
4 моркова
1 тиквичка
(може и оранжева тиква, зеле)
2 с.л. олио
телешко, пилешко или агнешко месо
1 чаша нахут
сол
черен пипер
щипка канела

Приготвяне:
Залейте кус-куса с кипналата вода и оставете да поеме 10 минути. Разбъркайте. В отделен съд сложете да се варят месото и всички зеленчуци и подправки, с изключение на тиквичката, тиквата и зелето, тъй като те омекват много бързо. Тях ги прибавете накрая. Нарежете лука и доматите на дребно, а морковите, тиквичката, тиквата и зелето на едри парчета. Количеството на месото е по избор.
След като месото и зеленчуците са готови, сложете порция кус-кус в чиния и залейте със соса. Подредете отгоре късче месо, зеленчуци и нахут.
Добър апетит!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Sara ( преди 10 години )
Има разлика между булгур и кус-кус.Предполагам рецептата по горе е за 'таджин' и има още какво да се допълни например най-важните съставки,като шафран,кориандър,джинджифил,кимион,куркума...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Monika ( преди 12 години )
Predpolagam 4e taka nare4eniat arabski kus-kus e bulgur, ot po edriat za kiufteta. Tova e tipi4no yastie v Turcia i arabskite strani.Naistina e vkusno.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар