Меню

Пурички с мармалад

6 март 2013 | 13:35 | Аз жената
1 от 1 гласа
Добави в любими
За сместа: 
1 ч.ч. свинска мас (размекната на стайна температура) 
1 ч.ч. кисело мляко 
1 равна ч.л. хлебна сода 
около 500 г брашно 
мармалад (по избор) 
орехи  
За овалване: пудра захар и ванилия

Продукти
Приготвяне

В купа пресяваме брашното, добавяме размекнатата мас. Слагаме хлебна сода в киселото мляко и разбъркваме докато шупне. Смесваме всички продукти (без мармалада и орехите) и замесваме немного меко тесто, което не трябва да лепне по ръцете. Разделяме тестото на няколко топки. Всяка топка разточваме на тънък лист и разрязваме на правоъгълници. Смесваме мармалада с орехите. Поставяме малко от сместа и навиваме на рулце. Подреждаме ги в тава, печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, до порозовяване. Изваждаме готовите пурички от тавата и ги овалваме в смесената предварително пудра захар с ванилия.

Автор на рецептата е Екатерина, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай