Меню

Салата Часовник

28.12.2005г. / 23 23ч.
Аз жената
Салата Часовник

Продукти:
1кг картофи,
1 буркан кисели краставички
2 готови майонези,
10 маслини,
1 червена пиперка,
500 г грах (варен).

Начин на приготвяне: Сварените картофи и кисели краставички се нарязват ситно и се размесват с част от майонезата. Изсипват се в плитка чиния и внимателно се оформя кръг като часовник. Този кръг се залива с останалата майонеза и се заглажда с нож. Маслините се нарязват на еднакви лентички, от които се правят цифрите на часовника. Подреждат се върху майонезата. С две по-дълги ленти от пиперката се правят стрелките, които показват полунощ – Нова година. Около часовника се нарежда грах като рамка.

Коментирай