Меню

Свински ребърца с мед и канела

28 март 2013 | 11:00 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг свински ребра  
2-3 с.л. мед  
2 с.л. зехтин  
2 с.л. лимонов сок  
канела  
черен пипер  
сол

Продукти
Приготвяне

В купа смесваме меда, зехтина, лимона, канелата, солта и пипера. Намазваме ребрата с така приготвената марината и ги оставяме да престоят на студено поне час. Загряваме фурната на 200 градуса. Ребърцата се поставят в тавичка и се покриват с алуминиево фолио. Печем така 45 минути на средна скара, на 250 градуса. След това махаме фолиото и печем още десет минути. Като ги извадим от фурната ги намазваме с тънък слой мед.

Автор на рецептата е Ангелина Ончева, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай