Меню

Фалафел с картофи и нахут

10 април 2013 | 10:15 | Надежда Маринова
4 от 12 гласа
Добави в любими
1 консерва нахут
сварени картофи - 3-4 бр.
сол
куркума
сух кориандър
кимион
чесън
черен пипер
бакпулвер
олио

Продукти
Приготвяне

Смелете нахута от консерва в блендер или го пасирайте с пасатор. Смесете го в голяма купа със сварените, обелени и изстинали картофи. Съотношението на двата продукта е по желание – 50:50 или 30:70. Сложете си латексови ръкавици. Овкусете сместа с подправките като я месите с ръце. Оставете я за около 20 минути на топло. Оформете малки кюфтенца, които изпържете на маслена баня или изпечете във фурната.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай