Разделят се жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят един по един жълтъци и брашно като се редуват. Накрая се добавя мазнината и какаото. Пече се в предварително намаслена тава и в загрята фурна до готовност на 180 градуса. Готовият блат се охлажда и се разрязва на две. Кремът се приготвя от сметаната, разбита на крем с кокосовите стърготини. Една част от крема се оставя за украса заедно с малко от стърготините и ягодите, а останалите се нарязват на парченца и се прибавят към крема. Всеки блат се намазва обилно със сладкото и се добавя целият крем с ягодите. Вторият блат отново се намазва със сладко и се украсява със сметаната, а отстрани се украсява бордът на тортата с кокосови стърготини.
Автор на рецептата е Десислава Николова, участник в конкурса „Празнични трапези“.
Вижте още: