Меню

Сос с гъби и сметана

18.01.2006г. / 23 03ч.
Аз жената
Сос с гъби и сметана

Продукти:
около 350-400 г печурки
1 ч. лъж. босилек (може и сушен)
черен пипер и сол на вкус
кромид лук 2-3 глави
1 малка кофичка заквасена сметана

Приготвяне:
Гъбите се измиват и нарязват. Лукът се нарязва на дребно и се задушава няколко минути с чаена чаша вода и 2 супени лъжици мазнина (олио или зехтин). Прибавят се гъбите и се задушава до омекване. Добавят се солта, черният пипер и босилекът, разбърква се и накрая идва ред на сметаната. Всичко се оставя да кипне за кратко.
Сервира се като гарнитура към печени меса и като сос за спагети, макарони и всякакъв вид паста.

Да ви е сладко!

Когато правя сосове и ястия с гъби никога не ползвам лук, понеже той убива аромата на гъбите и прави вкуса им съвсем друг. Единствената подправка, освен сол естествено, която ползвам при приготвяне на ястия, включващи гъби, е черен пипер. Той подсилва вкусовите им качества и подчертава техния аромат. Опитайте! Ще ви хареса. – Катя Атанасова

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
От редакцията ( преди 12 години )
Катя, здравейте и благодаря за коментара ви. От няколко месеца насам коментарите на сайта се публикуват така, както моят и вашият. Преди това обаче се публикуваха под текста на самата статия, така че, това, за което говорите е коментар на читателка, а не от авторката на рецептата. (Б. р.)В. К. Любенов
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Катя ( преди 12 години )
Не разбрах нещо... в рецепата има описани, че се слага 2-3 глави кромид лук, а после в заключението се казва, че никога не се ползва лук при сос с гъби... Нещо има противоречие, но мисля да го пробвам този сос, но без лука все пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар