Кекс с компот
29.01.2006г. / 19 17ч.
Аз жената
Продукти:
3 яйца
1/2 пакетче масло
1/2 бурканче кисело мляко
1 1/2 чаша захар
брашно около чаша
1 бакпулвер
1 ванилия
плодовете от 1 компот (круши, праскови, кайсии, ягоди или малини)
Оставете маслото да омекне на стайна температура. Добавете захарта и разбийте с миксер. Добавете едно по едно яйцата, след това киселото мляко, бакпулвера, ванилията и брашното.
Намажете с масло формата за кекса. Поръсете с малко брашно и малко захар. На дъното поставете плодовете от компота равномерно. Залейте с кексовата смес.
Печете в предварително загрята фурна на около 170-200 градуса за около 30-35 минути. По желание поръсете с пудра захар. Нарежете и поднесете след изстиването на сладкиша.