Тиквички с извара
21.02.2006г. / 00 03ч.
Аз жената
Приготвяне:
Тиквичките се измиват добре. Разрязват се на две по дължина. Маха се вътрешността на тиквичката, но така, че да остане дебела стена.
Разбъркват се изварата с 2-3 с. л. зехтин (олио), ситно нарязаните лук и чесън, и подправките – черен пипер и сол.
Картофките, ако са ситни само се измиват добре, ако са по-едрички се измиват и нарязват на дебели филийки.
Тиквичките се пълнят обилно с изварената смес и се подреждат в тавичка. Около и между тях се разпределя картофената смес, всичко се поръсва с 1 с. л. мазнина, отстрани се сипва 1/2 чаша вода и се слага да се пече в загрята фурна.
Печенето продължава докато изварената смес започне да получава загар.