Меню

Шоколадов мус с кафе

17 юли 2013 | 09:07 | Аз жената
Добави в любими
150 г шоколад млечен
150 г шоколад натурален
1-2 с.л. кафе еспресо сварено Jordani Cafe Espresso
50 грама масло
2 яйца
10 препълнени лъжици разбита сметана животинска
кафе мляно, за поръсване
щипка сол

Продукти
Приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня. Към него се прибавя маслото и се бърка непрекъснато. Оставя се леко да изстине. Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват с щипка сол докато станат на сняг. Жълтъците и студеното кафе се прибавят към шоколадовата смес и се разбърква. Разбитите белтъци се добавят към шоколадовата смес и се объркват с внимателни движения. Целта е кремът да стане максимално пухкав, въздушен. Мусът се поднася охладен, поръсен със смляно кафе.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай