Меню

Крем супа от моркови

30 юли 2013 | 12:15 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
500 г моркови
1 връзка магданоз
2 глави лук
50 г масло
2 супени лъжици заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

Лукът, морковите и магданозът се сваряват до пълно омекване. След сваряването зеленчуците се пасират в отделен съд като постепенно към тях се добавя от бульона, в който са се варили. На края се добавят сметаната и маслото. За да сгъстите супата, добавете малко брашно или при варенето поставете и 1 картоф. Може да сервирате с крутони или настъргано сирене.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай