Разбивайте яйцата, добавяте захарта, киселото мляко и бакпулвера. Не знам защо все дават съвети бакпулвера да се смесва със сухите съставки, като според мен е най-добре да се слага веднага след киселото мляко, за да се получи желаната реакция.
След това слагате малко олио, овесените ядки, стафидите, брашното. Може да импровизирате със съотношението брашно – овесени ядки.
Разбърквате добре.
Нарязвате на дребно пъпеша. Ако използвате силиконова форма няма нужда да я намазвате с масло. Направо покривате дъното с пъпеша и отгоре заливате със сместа. Зависи от големината на тавата, която използвате, но е добре да покриете с 2 см от тестото, ако е по-малка формата и след това да изпечете и втора доза. Ясно е, че по-малките форми по-лесно се обръщат, така че ги препоръчвам.
Печете в предварително загрята фурна на около 180 градуса. След това обръщате сладкиша в плоска чиния.
Заливате с една, две лъжици мед. Може да украсите с орехи, канела или каквото ви харесва.
Снимка: Sxc.hu