Меню

Американски лимонов сладкиш

10 септември 2013 | 10:00 | Аз жената
Добави в любими
За основата:
120 г масло
3/4 ч. ч. захар
1 и 1/4 ч. ч. брашно
За горната част:
4 яйца
1 ч. ч. захар
кората и сока на 1 лимон
2 суп. лъж. брашно
2 суп. лъж. сметана
пудра захар за поръсване

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте мекото масло със захарта. Добавете с бъркане брашното. Меката смес постелете с ръка върху застлана с хартия за печене тавичка 20 на 30 см.

Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути – до порозовяване. Извадете и оставете основата да се охлади напълно.

За втория пласт отново в купа разбийте четирите яйца със захарта. Постепенно добавете лимоновата кора, лимоновия сок, брашното и сметаната. Изсипете върху изстиналата основа. Отново печете на 180 градуса около 20-25 минути. Извадете и охладете.

След като се охлади сладкишът поръсете го с пудра захар и го нарежете на квадрати. От една порция излизат 24 квадрата.

Автор: Баба Ценка

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай