Окрехкотеното шкембе се измива добре и се нарязва на малки кубчета. Вари се около 40 минути в 2 литра вода. След това се прибавят нарязаните на ситно зеленчуци и сушените зеленчуци. Шкембе чорбата се осолява и се подправя с черен пипер. Вари се докато зеленчуците и шкембето са добре сварени. Накрая шкембето се застройва с киселото мляко и яйцата. Това става след като яйцата и киселото мляко се разбиват добре с домакинска тел или вилица и след това на тънка струйка към сместа се прибавя по малко от чорбата при непрекъснато бъркане. Внимава се яйцето да не се пресече. По желание шкембе чорбата може да се поднесе с чесън и/или лют червен пипер.
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).
Опитайте още: