
Приготвя се по класическия начин като всеки друг кекс. Първо сухите продукти, после мокрите и накрая се събират. Всички казват, че така се прави, само че под секрет казано ще ви кажа, че пък аз винаги го правя по обратен ред и също винаги става.
Слагам последователно първо течните и после сухите продукти. Първо се разбъркват яйцата, към тях се прибавя захарта и се разбърква много добре. Следва киселото мляко и бакпулверът, разбърква се леко и се оставя да шупне. След това се добавя олиото, ванилията и брашната, накрая се добавя макът. Разбърква се и се изсипва в съда за печене. Ако не е силиконов се намазнява добре. Пече се на умерена фурна около 35-40 минути. Поръсва се с пудра захар по желание и кексът е готов.
Опитайте още: