Меню

Кекс с мак

23 октомври 2013 | 11:26 | Вергиния Генова
Добави в любими
1 ч.ч. захар
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 бакпулвер
3 малки пакетчета ванилия
1/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно /бяло и тиквено или каквото решите/
мак - колкото искате - например половин чаша

Продукти
Приготвяне

Приготвя се по класическия начин като всеки друг кекс. Първо сухите продукти, после мокрите и накрая се събират. Всички казват, че така се прави, само че под секрет казано ще ви кажа, че пък аз винаги го правя по обратен ред и също винаги става.

Слагам последователно първо течните и после сухите продукти. Първо се разбъркват яйцата, към тях се прибавя захарта и се разбърква много добре. Следва киселото мляко и бакпулверът, разбърква се леко и се оставя да шупне. След това се добавя олиото, ванилията и брашната, накрая се добавя макът. Разбърква се и се изсипва в съда за печене. Ако не е силиконов се намазнява добре. Пече се на умерена фурна около 35-40 минути. Поръсва се с пудра захар по желание и кексът е готов.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай