Най-напред измийте кестените и ги сложете във вряща вода, за да се сварят. За да стане това по-бързо, цепнете леко с нож кората им. Добре е да са леко топли, когато ги белите, защото това ще улесни работата ви. Щом кестените вече са сварени и обелени, трябва да се пасират с пасатор, кухненски робот. Отделно сложете млякото да се свари, заедно със захарта и маслото.
Сваля се от огъня и постепенно се добавят предварително добре разбитите жълтъци. Докато ги изсипвате към млякото не спирайте да бъркате. Отново върнете сместа на котлона, но на слаб огън. Бъркайте докато се посгъсти, като внимавате да не се пресече. След като се сгъсти се маха от огъня и се добавят кестените и ванилията. Разбърква се добре и се разпределя в подходящи чашки. Пожелание се добавят смлени ядки.
Опитайте още:
Снимка: Sxc.hu