Меню

Рецепта за тиквеник

8 декември 2019 | 07:00 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
кори за баница
тиква - 500г
захар - 1ч.ч.
смлени или начукани орехи - 1 ч.ч. /може и по-щедро/
канела - 1 пакетче
лимонова кора - 1 лимон
олио - колкото е необходимо
пудра захар - за поръсване

Продукти
Приготвяне

Тиквата се рендосва. В голяма купа се слага тиквата, канелата, захарта, рендосаната лимонена кора и орехите. Разбърква се добре. Отварят се корите за баница. Ако може да си ги разточите сами – още по-хубаво. На всяка кора се слага по малко олио и в единият край се разстила от плънката. Завива се на фунийка и се нарежда в тавата.

Тавата е добре да се покрие с хартия за печене. Пече се на умерена фурна. След което се нарязва на парчета. Може да се нареже още преди печенето. Поръсва се с пудра захар (по желание). И това е всичко.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай