Можете да използвате за рецептата за скалички парче кекс, което ви е останало или блат за торта, например. Някои добавят и натрошени бисквити, по желание.
Блатът се натрошава на ситно, прибавят се 3-4 с. л. стафиди (по желание можете да ги натопите предварително в ром или някакъв ликьор). Добавя се и 1-2 с. л. натрошени лешници и 2-3 с. л. какао. Разтапя се 1 пакетче масло и се прибавя към останалите продукти. Размесва се добре и се оставя в хладилник за няколко часа да стегне.
От сместа се оформят скалички, които се поливат с разтопен млечен шоколад и след това с бял шоколад „Harmonica“. По желание се посипват с кокосови стърготини.
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).
Опитайте още: