Меню

Шарлота

23.03.2006г. / 13 31ч.
Аз жената
Шарлота

Продукти:
(за пълнежа)
5 картофа
200 гр пилешко филе
200 гр грах
3 с.л майонеза
1 глава лук
сол
(за палачинките)
4 яйца
1 с.л. брашно
1 ч.л майонеза
1/2 ч.л сол
сода за хляб на върха на ножа
2 с.л нарязан магданоз

Приготвяне: 1.Сваряваме по отделно картофите, филето и граха (може да се използва и стерилизиран). 2. Приготвяме палачинките по следния начин: Разбиваме яйцата със солта, содата и брашното. Намазваме тефлонов тиган с мазнина, загряваме и изливаме половината яйчена смес. Когато долната страна се изпържи я обръщаме. Готовата палачинка слагаме в чиния. Изпържваме и другата и след като изстинат ги намазваме с майонеза и поръсваме с нарязания магданоз, навиваме ги на руло и ги режем на кръгчета с дебелина 1 см. 3. Рендосваме картофите и лука (на най-ситно, за да стане на каша) и ги смесваме, добавяме и 2 с. л майонеза и разбъркваме. 4. В отделна купа нарязваме месото на малки кубчета и го смесваме с граха и 1 с.л майонеза. 5. Взимаме една кръгла купа и я намазваме отвътре с масло, слагаме фолио, достатъчно голямо, за да може след това да покрие добре готовата салата. Трябва краищата му да са надолу. Притискаме го към дъното и стените на купата, за да прилепне добре. 6. Леко го намазваме с майонеза и слагаме парченцата палачинки плътно едно до друго на дъното и на стените на купата. 7. Отгоре на пал. парченца мажем тънък слой от картофената смес и хубаво го притискаме. 8. В средата слагаме пилешкото филе с граха и майонезата, като добре го натъпкваме, за да не се разпадне при рязането. 9. Най-отгоре слагаме равен слой от оставащата картофена смес. Ако са ни останали от палачинковите парченца може да ги сложим върху картофите. 10. Завиваме салатата с краищата на фолиото, притискаме го с ръка и оставяме готовата салата в хладилник поне за 2 часа. 11. Преди поднасяне развиваме краищата на фолиото и обръщаме салатата върху чиния. Махаме фолиото и режем на триъгълни парчета.

Коментирай