Меню

Постен хляб с маслини

2 декември 2013 | 12:15 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 мл топла вода за маята
1 пакет суха мая 
брашно колкото поеме за меко тесто
1 чаена лъжичка  сол
2 супени лъжици захар
4 супени лъжици зехтин или масло (ако не постите)
150 г  маслини

Продукти
Приготвяне

В голяма купа пресейте брашното. Към него сложете солта, захарта и зехтина и разбъркайте добре. След това сложете разтворената мая. Бъркайте добре и добавяйте постепенно брашно, докато се получи меко тесто. След като го омесите го поставете в купа или тавичка, покрийте го с кърпа и го оставете да втаса за 40 минути, на топло.

След като тестото е бухнало, поръсете го с нарязани маслини. Започнете отново да месите докато маслините се разнесат в него равномерно. Поставете го в тавичка, намазнена с олио и леко набрашнена и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай