Меню

Пълнен шаран по никулденски

6 декември 2013 | 12:26 | Мария Дуковска
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 шаран около 1,250 кг
1 глава лук
1 морков
1 ч.ч. орехи изчистени
350 грама домати от консерва, отцедени
1 ч.л. магданоз
1 ч.л. копър по желание
сол морска, на вкус
черен пипер на вкус
2 с.л. олио

Продукти
Приготвяне

В загрятото олио се запържват лукът и морковът. След като омекнат се добавят доматите и се разбърква добре. Прибавят се солта и подправките. След като плънката се сгъсти се прибавят и орехите.

Почистеният шаран се измива и се осолява.

Шаранът се напълва с плънката и се зашива с бял конец (ако успеете можете да използвате клечки за зъби). При мен не се получи.

Останалата плънка се слага в тавата до шарана. Пече се на 190 градуса в предварително нагрята фурна около 50-60 минути. Накрая шаранът се разрязва на парчета и се поднася с плънката.

Автор на рецептата и снимките е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).

Опитайте още:

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай