Празничната обстановка винаги може да бъде още по-топла и уютна, ако зарадвате себе си, близките хора и гостите с хубав топъл шоколад. Вероятно имате своя рецепта за топлата напитка. Споделяме няколко топли идеи за това как горещият шоколад да стане още по-ароматен и вкусен.
Как да приготвите топлия шоколад? Ако нямате рецепта, по която да се водите, следвайте тези съвети. В тенджера изсипете млякото, парчетата шоколад, които трябва да са повече, за да бъде по-плътен вкусът и малко количество захар. Може да използвате млечен или черен шоколад, а защо не и комбинация от двата вкуса.
Сложете и няколко капки ванилия. Бъркайте докато млякото се загрее достатъчно и шоколадът се разтопи. След като шоколадът е готов, изберете някоя от останалите идеи, с които да направите вкуса му още по-приятен.
Топъл шоколад с бейлис
Изсипете готовия горещ шоколад в стилна стъклена чаша. Сипете около 30 мл от ликьора. Украсете със сметана на шпрей и поръсете с малко настърган шоколад.
Топъл шоколад с портокал
Добре е тази комбинация между портокал и шоколад да я направите с тъмен шоколад вместо с млечен. Пригответе топлия шоколад. Изсипете го в чаша и към него добавете няколко капки портокалов ликьор или есенция. Завършете отново със сметана, върху която да поставите няколко ситно настъргани портокалови корички и тъмен шоколад.
Топъл шоколад с кокосово мляко
Пригответе горещия шоколад както обикновено, но този път използвайте кокосово мляко. Изсипете го в голяма порцеланова чаша, украсете със сметана и поръсете със захаросани орехи и кокосови стърготини. Поставете и захарно шарено бастунче за още повече настроение.
Топъл шоколад с мента
Изсипете в чаша топлия шоколад. Сложете няколко капки екстракт от мента или ментов ликьор. Украсете със сметана на шпрей и сложете върху нея едно ментово листенце.
Вижте още: