Меню

Постни ястия за Бъдни вечер

21 декември 2013 | 11:11 | Мария Дуковска
5 от 1 гласа
Добави в любими
Постни ястия за Бъдни вечер

Приготвяне

Традициите на Бъдни вечер повеляват на празничната трапеза да се сложат нечетен брой ястия и всичките да са постни. Традиционно българите приготвяме ястия като варен фасул, пълнени чушки, сарми, жито, тиквеник, ошав, обреден хляб. На трапезата се слагат и мед, орехи и чесън. 

Предлагаме ви няколко традиционни рецепти за приготвяне на някои от задължителните блюда на масата:

Пълнени чушки с боб и ориз

Запечен зрял фасул

Варено жито - ашуре

Постни зелеви сарми

Тиквеник с готови кори

Белен боб за Бъдни вечер

Питка с пара

Ошав

Домашна баклава

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай