Меню

Пица във формата на елха

19 декември 2013 | 11:25 | Михаела Лазарова
Добави в любими
Пицата може да приготвите и с готово тесто, но ако предпочитате вие да го замесите ще ви трябват:
250 г пресято брашно 
1 чаена лъжичка суха мая
половин лъжичка сол
2 супени лъжици олио или зехтин
вода
За плънката на пицата:
200 г колбас пожелание
250 г кашкавал, сирене или моцарела
маслини
лук
доматено пюре
чубрица
и всичко останало, което обикновено добавяте на домашната си пица

Продукти
Приготвяне

В купа се слага пресятото брашно заедно с маята и солта. Постепенно се добавят мазнината и водата до получаването на меко тесто, което трябва да се размеси няколко минути. Готовото тесто се разточва с точилка и с помощта на къдрав нож за рязане или с обикновен от разточеното парче се изрязва формата на елхичка.

Поставя се в тава върху хартия за печене. Тестото се намазва с доматен сос, слага се колбасът, кашкавалът, чубрица, маслини, чушки и всичко друго, което обичате, когато приготвяте домашна пица. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Опитайте още:

Снимка: goodshomedesign.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай