Обезкостените пуешки бутчета (4 бр.) се осоляват и се поръсват с прясно смлян шарен пипер (може и черен пипер по желание). Пънчетата на печурките се нарязват на ситно, заедно с 1/4 от останалите гъби. Задушават се в предварително загрения зехтин, докато омекнат. Прибавя се половината счукан чесън и половината магданоз. Добавя се сушената манатарка. Оставят се на котлона, докато омекнат. Бъркат се периодично. След като гъбите са готови с тях се пълнят обезкостените пуешки бутчета. Използват се клечки за зъби или здрав бял конец, за да се завърже месото така, че да има първоначалната си форма на бутче преди да се махне костта. Бутчетата се слагат в тавичка, заедно с бульона. Фурната е предварително загряна на 180 градуса. Бутчетата се пекат около 40-50 минути покрити с алуминиево фолио и след това се допичат до златисто за още около 15 минути. През това време останалите гъби се нарязват на по-едро и се задушават в зехтин, заедно с останалия чесън, магданоз. Осоляват се и се поръсват с шарен пипер. Гъбите се поднасят като гарнитура към топлите бутчета.
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).
Опитайте още: