Панирана коприва
15.04.2006г. / 17 49ч.
Аз жената
около 150-200 г коприва – прясна
1 яйце
2 суп. лъж. грис и / или галета и / или брашно (или и трите смесено)
щипка черен пипер
сол на вкус
Почиствате копривата. Ако не е много прясна и свежа е добре да я попарите предварително.
Загрявате олиото доста. Взимате листо или връхче от копривата, топвате в панировката (разбитото яйце със сол, черен пипер, грис), овалвате в брашънце и пържите до розово.
По желание можете да поднесете с кисело мляко и чесън.
Коментар: Тази рецепта я прави майка ми .. страхотна е и много полезна ... Копривата както и да се сготви си е здравословна... желязо! Обожавам я :)
Елица Караиванова, 25 г.