Меню

Бутер банички с шунка и кашкавал

22 януари 2014 | 13:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 опаковка бутер тесто
250 г кашкавал
250 г шунка

Продукти
Приготвяне

Най-напред пригответе плънката като нарежете на ситно шунката и настържете кашкавала. Хубаво е да ги смесите в една купа. След това извадете от хладилника бутер тестото. Ще ви бъде по-лесно да работите с него, когато е студено.

За да оформите баничките може да разрежете тестото на триъгълници или квадратчета. След като вече сте определили формата, с помощта на лъжица сложете във всяко парче тесто малко количество от плънката.

Завийте готовите банички и ги поставете в тава върху хартия за печене. Най-отгоре може да наръсите още кашкавал или да ги оставите така. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. В плънката може да добавите и лютеница или пресни зеленчуци пожелание.

снимка: Вергиния Генова

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
7 rate up comment 0 rate down comment
Иво ( преди 10 години )
Тези изглеждат отвратително- недоопечени, едно малко, едно голямо, отворено, затворено! Слагайте по-апетитно изглеждащи неща, моля ви!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар