Меню

Грахова крем супа с пармезан

23 януари 2014 | 12:10 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 стрък праз лук
2 моркова
1 голяма консерва грах
зеленчуков бульон
100 мл сметана за готвене
50 г масло
100 г пармезан
сол, черен пипер
крутони

Продукти
Приготвяне

Нарежете праз лука и морковите и ги сложете в тенджера. Към тях добавете граха, водата и зеленчуковия бульон. Варете около 15-20 минути, след което пасирайте зеленчуците в бульона с помощта на пасатор. Сложете сметаната, маслото, сол и черен пипер. При сервирането поръсете леко с настърган пармезан и хрупкави крутони.

Снимка: sxc.hu

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай