За мъфините:
Какаото и водата се смесват и разбъркват, докато се получи кремообразна смес, която се оставя да се охлади. Смесват се брашното, бакпулвера, содата и солта. Маслото и захарта се разбиват с миксер до кремообразна смес. Добавят се яйцата, едно по едно и се разбива отново с миксер. Добавя се ванилията. Към маслената смес се прибавя какаовата и се разбърква добре. Брашното се добавя на няколко пъти, като се редува със заквасената сметана. Когато сместа е готова, се разпределя във всяка формичка като се пълни не повече от 3/4 от обема й. Мъфините се пекат в предварително загрята фурна за около 20 минути, или докато клечка, забита в средата, излезе суха. Охлаждат се напълно и след това се декорират с крем.
За крема:
Шоколадът се разтопява на водна баня и се охлажда. Маслото и крема сиренето се разбиват до хомогенна смес. Към тях се добавят пудрата захар и какаото и се разбърква отново. Накрая се добавят охладеният шоколад и заквасената сметана и се разбива до получаването на хомогенен крем. Кексчетата се декорират с приготвения крем и се съхраняват в хладилник.
Добър апетит! :)
Автор на рецептата е Sl. Boykova, участник в кулинарния конкурс „Празнични трапези“.
Вижте още: