Меню

Великденски кифлички

22.04.2006г. / 13 33ч.
Аз жената
Великденски кифлички

Продукти:
20г мая
180 г разтопено краве масло
300 мл прясно мляко
100 г захар
750 г брашно
Пълнеж:
300 г счукани орехи
150 г захар
1 жълтък
100 мл прясно мляко
канела

Приготвяне: Посипвате маята с 1 с. л. захар и щипка сол. След като се втечни прибавете 5 с. л. мляко и 3 с. л. брашно. Сместа разбърквате добре и оставяте да втаса. Пълнежът правите като орехите смесвате със захарта, прясното мляко, жълтъка и канелата. От маслото, захарта, млякото, брашното и маята замесете тесто, което разделяте на 16 еднакви топки. Разточете ги на кръг и всяка нарежете на 6 триъгълника. В началото на триъгълника сложете пълнеж и навийте кифличката. Наредете ги в тава, отгоре ги намажете с разбито яйце и ги печете в умерена фурна.

Коментирай