Меню

Американски палачинки

22 февруари 2014 | 12:10 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша брашно
2 супени лъжици пудра захар
2 чаени лъжички бакпулвер
½ чаена лъжичка сол
1 чаша прясно мляко
1  яйце
20 г масло + още около 100 г за пърженето

Продукти
Приготвяне

Пресейте брашното, поставете го в купа и добавете захарта, бакпулвера, солта. След това добавете маслото, яйцето и млякото. Разбъркайте до получаване на гладка смес. Загрейте добре тигана и поставете малко парче масло. След това с помощта на супена лъжица или с черпак изсипете малко от сместа в него.

Американските палачинки са по -малки на диаметър и по-дебели от тези, които ние си приготвяме. Затова не е необходимо да разстилате сместа в тигана. На всяка страна на палачинката й трябва около 2 минути, до получаване на златистокафяв цвят. След като палачинките са готови, може да ги сервирате полети с кленов сироп, мед, шоколадов дресинг или както ги обичате.

Снимка: sxc.hu

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай