Меню

Топчета с течен шоколад

25 февруари 2014 | 10:50 | Михаела Лазарова
Добави в любими
250 гр черен шоколад 
120 мл сметана, която да не е сладка
30 гр меко масло
20 мл коняк
120 гр течен шоколад може бял или кафяв
натрошени ядки  пожелание

Продукти
Приготвяне

В тенджерка сложете сметаната и маслото и бъркайте на слаб огън докато маслото се разтопи. Отстранете тенджерката от котлона и поставете начупения черен шоколад. Бъркайте докато се разтопи и стане гъста смес.

След това сложете течния шоколад и коняка и отново разбъркайте. Покрийте с домакинско фолио и оставете за няколко часа в хладилника да стегне. След това с помощта на чаена лъжичка вземете леко от сместа, все едно гребвате сладолед. Трябва да се получи малко топче. Така оформените топчета оваляйте в натрошени ядки.

снимка: photl.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
lubomir ( преди 10 години )
tezi top4eta sa mnogo vkusni koito gi e izmislil e genii
отговор Сигнализирай за неуместен коментар