Меню

Курабийки с орехи и стафиди

2 март 2014 | 11:45 | Михаела Лазарова
Добави в любими
3 яйца
1 чаена чаша захар
малко повече от 1 чаена чаша кисело мляко
100 г меко масло
1 чаена лъжичка сода за хляб
100 г счукани орехи
100 г стафиди
4 прахчета ванилия

Продукти
Приготвяне

Разбийте захарта и маслото до побеляване, а след това сложете и яйцата. Добавете към тях киселото мляко, в което сте разтворили содата за хляб. Разбъркайте добре и поетапно добавяйте брашното, което е хубаво да бъде предварително пресято, орехите и стафидите.

Не забравяйте да сложите и ванилията. След като получите гладко меко тесто, започнете да оформяте малки топки от него. Върху всяка топка наръсете малко кристална захар и орехи. Ако искате курабийките да имат повече блясък, може преди да ги наръсите, да ги намажете с жълтък. Поставете ги в тавичка върху хартия за печене и в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пекат се до готовност.

Снимка: photl.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай