Време за приготвяне: 45 мин
Калоричност: за 1 порция: 506 к калории
Продукти за 4 порции:
2 гл. лук
пилешки гърди, 300 г
200 г бекон
300 г ориз (най-добре е от дългия)
330 г стъргани домати (или дом. сок)
Приготвяне:
Загрейте печката до 190 градуса. Нарежете на тънко лука, пилешкото месо и бекона на малки парчета.
В 3 л олио изпържете в огнеупорен съд (керамичен) лука и бекона – 6 мин., след което прибавете и пилешкото месо. Печете до златист цвят.
Добавете ориз и го печете към 1 мин., докато не се намасли целият и тогава сложете доматите с към 600 мл гореща вода.
Объркайте всичко добре и поставете плътно капака на съда. Пече се 30-35 мин и може да се украси с магданоз или зелена салата.