Меню

Домашен ягодов сироп

30 март 2014 | 14:24 | Михаела Лазарова
Добави в любими
500 г ягоди (може и замразени)
½ чаша захар мусковадо или обикновена захар
няколко капки ванилова есенция или 2-3 прахчета ванилия

Продукти
Приготвяне

Този вкусен и ароматен сироп може да пробвате да направите с всички видове горски плодове, дори да направите комбинация между тях. Той си подхожда към кексове, реванета, сладоледи, палачинки и т. н. Най-напред почистете и нарежете на парченца плодовете (ако използвате пресни).

Ако ще правите малинов сироп, не е необходимо да режете малините. Сложете ги в тенджера заедно със захарта и ванилията на немного силен огън. С дървена лъжица разбърквайте периодично докато се получи гъст сироп. Времето за приготвяне на сиропа е някъде около 15 минути. След като го свалите от огъня, ако искате да бъде съвсем гладък, може да го пасирате допълнително.

Снимка: photl.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай