Приготвяне: Първи блат – разтворете 1 пак. желатин в малко вода и го оставете докато набъбне. В тортена форма или форма за печене на кекс подредете плодовете (имайте предвид, че това ще бъде най-горния пласт на тортата). В съд изсипете сока от компота/компотите, толкова, че да покрие плодовете. Сложете на котлона да загрее и изсипете набъбналия желатин. След като се разтвори добре желатинът махнете от огъня, охладете малко и залейте плодовете. Оставете за няколко минути в хладилник, за да стегне желатинът. Втори блат – разтворете 2-рото пакетче желатин. Изсипете едното кисело мляко в купа (може и мляко и половина, зависи колко дебел блат искате да се получи) и сложете 2-3 супени лъжици пудра захар или колкото предпочитате на вкус, объркайте добре и сложете купата на водна баня на котлона и добавете желатина. Подгрявате, докато отново се разтопи желатинът. Оставяте пак малко да поизстине и изсипвате сместа върху вече желирания плодов блат. Оставяте отново в хладилника за няколко минути. Трети блат – също като втория. Какаото и смлените орехи може да поставите в един от блатовете – ако във втория сложите какао, то в третия сложете орехите или обратно – по ваше желание. След като желира тортата, я обърнете в подходящ съд, може да се украси по желание. Изглежда пипкава, но се прави много бързо. Да ви е сладко!