Меню

Козуначени кифлички с мармалад и орехи

12 април 2014 | 12:22 | Михаела Лазарова
Добави в любими
4 чаени чаши брашно
4 яйца
1 чаена чаша прясно мляко
5 прахчета ванилия
За пълнежа:
сладко или течен шоколад по желание
или мармалад смесен със счукани орехи
За намазването на кифличките
1-2 жълтъка и захар на кристали

Продукти
Приготвяне

В купа сложете маята с една чаена лъжичка захар и 2-3 супени лъжици брашно. Към тях добавете и затопленото мляко. Разбъркайте много добре до разтварянето на маята и оставете сместа да бухне за около 10 минути.

След това една по една добавете и останалите съставки. Трябва да получите меко тесто, което след като размесите да разточите. С помощта на кръгла чаша направете формички от него. Може и с помощта на нож да оформите триъгълничета, както ви харесва.

Във всяка формичка за кифличките сложете по малко от пълнежа и завийте. Поставете ги в тавичка, на която сте сложили и хартия за печене. Оставете ги да втасат за няколко минути. След това ги намажете с жълтък и поръсете с кристална захар. Кифличките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Снимка: Sxc.hu

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай