Меню

Великденски бисквитки

17 април 2014 | 11:41 | Михаела Лазарова
Добави в любими
2 яйца
200 г меко масло
120 г захар
200 мл прясно мляко
250 г брашно
3 прахчета ванилия
половин чаена лъжичка бакпулвер
За глазурата:
белтък, захар и няколко капки лимон или
течен шоколад
захарни маркери
сладкарска боя и други ваши любими идеи за декорация на бисквити

Продукти
Приготвяне

Яйцата, маслото и захарта се разбиват до побеляване. Прибавят се млякото, ванилията, брашното и бакпулверът. Всичко се разбърква добре и се замесва по-твърдо тесто за бисквити.

Вземете малка топка от полученото тесто и я разточете с точилка. От него изрежете формички във формата на пиленце, зайче, яйце, цвете и т. н. Сложете ги в тавичка, застлана с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

След като бисквитките са изстинали може да ги украсите с глазура от пудра захар, белтък и няколко капки лимон, оцветен с хранителна боя. Може лесно да ги декорирате с шприц, захарни маркери, да ги намажете с течен шоколад и каквото се сетите. Дайте свобода на въображението.

Снимка: marthastewart.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай