Пълнени филенца
19.05.2006г. / 13 36ч.
Аз жената
Приготвяне: Месото се нарязва на парчета с дебелина 0, 5 см. Филетата се начукват и се посоляват. Лукът се нарязва на дребно, изпържва се и се размесва с яйцето, като се поръсва със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Парчетата месо се нареждат на дъска и върху всяко се слага от сместа. Завиват се на рула, завързват се с конец, нареждат се в тенджера, заливат се с 1 супена лъжица олио и 1 супена лъжица вода и се оставят да се задушават на слаб огън. В тиган се изпържва ½ супена лъжица брашно с 1 супена лъжица олио, залива се с вода и когато рулата се полусварят, се изсипва върху тях. Прибавят се няколко зърна черен пипер и дафинов лист, доваряват се и се поднасят, посипани с магданоз.