Едро нарязаните зеленчуци се осоляват, добавят се подправките и доматеното пюре и се разбърква. Слагат се в тавичка за печене и отгоре се слага агнешката плешка. Посолява се и се добавя малко вода. Покрива се с фолио. Агнешката плешка се пече около 3 часа на около 170 градуса. Оставя се в хладилник за 1 нощ. На следващия ден месото се обезкостява и се накъсва на малки парчета. Премахва се мазнината. Месото се връща в тавата като се запазва желираното сосче и зеленчуците. Картофите се нарязват на тънки филийки и се нареждат върху агнешкото месо. Отгоре се слага нарязано на ситно масло. В предварително загрята фурна ястието се запича за още около 40-50 минути.
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова, www.merudia.bg.
Вижте още: