Начин на приготвяне:
1. Разбийте белтъците с 40 г захар на твърда пяна. В купа смесете смлените бадеми с останалата захар и брашното. Добавете сухите продукти към разбитите белтъци на две части, като разбърквате внимателно с шпатула.
2. Разстелете сместа за блата в плоска тава, постлана с хартия за печене на равномерен пласт, с дебелина 2 см. Печете блата в предварително загрята фурна на 190 градуса 15 минути.
3. Направете сладкарски крем, но вместо мляко използвайте ягодово пюре (пасирайте пресни ягоди).
4. Разбийте маслото с пудрата захар до пухкава смес с помощта на миксер. Разбъркайте студения ягодов сладкарски крем и го добавете към маслената смес, без да спирате да разбивате. Бъркайте до хомогенност.
5. Отлепете блата от хартията за печене и го разрежете на две половини, напречно. Нанесете 3/4 от ягодовия крем върху едното парче блат. Захлупете с другото парче блат и нанесете останалия крем. Нарежете ягодите на тънки филийки и ги подредете върху крема, плътно една до друга. Поръсете съвсем леко с пудра захар.
Снимка: 24Kitchen
Тази невероятна рецепта маестрото на кулинарията Рудолф ван Веен сподели специално за читателите на Az-jenata.bg.
Вижте още: