Меню

Пикантно „Гаспачо“

16 юли 2016 | 13:34 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 узрели домата
2 филийки бял хляб без корите
2 краставици
1 малка глава червен лук
3 скилидки чесън
2 червени чушки 
6 супени лъжици студено пресован зехтин 
1-2 люти чушки
сол, черен пипер
крутони (по желание)

Продукти
Приготвяне

Обелете доматите и краставицата. На чушките трябва да премахнете не само дръжките, но и семенцата, а лукът да нарежете на четвъртини. За да направите супата ще ви трябва блендер.

Сложете в него доматите, краставицата, чушките, чесъна, магданоза и хляба, който трябва да изцедите от водата. Всичко се смила на гладка смес и се добавя сол, черен пипер и зехтина (ако е твърде гъста, сипете малко вода).

Сложете в купа супата и изстудете добре в хладилника. Сервирайте с хрупкави крутони.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай