Продукти:
400 г пресни картофи
1 глава лук
1 червена пиперка
250 г шунка
4 яйца
2 с л олио
50 г краве масло
черен пипер
сол
Приготвяне: Картофите се сваряват във вряща вода. През това време се нарязва лукът на ситно, пиперката се измива, изчиства се и се нарязва на ивици, а шунката се нарязва на ситно. Сварените картофи се нарязват на дебели кубчета. Половината от сместа – олиото и маслото се нагорещява и лукът и пиперката се изпържват за 2-3 минути. Прибавят се картофите и се пържи около 15 минути, като се бъркат непрекъснато. Прибавят се шунката, сол, черен пипер, разбърква се и се пържи още 5 минути на умерен огън. Останалата мазнина се сгорещява, изпържват се разбитите яйца и с тях се покриват картофите.