Меню

Картофена крем супа с чедър и бекон

27 май 2014 | 12:20 | Михаела Лазарова
Добави в любими
6 парчета бекон, нарязан на лентички
3 стръка праз, като трябва да използвате само бялата му част
3 скилидки чесън
10 картофа
5-6 чаши пилешки или зеленчуков бульон 
2 с.л. дижонска горчица 
сол и черен пипер 
1 чаена чаша настъргано сирене чедър или гауда 
1/2 чаша течна сметана

Продукти
Приготвяне

В тенджера сгответе бекона, докато мазнината му се стопи и стане леко хрупкав. След това го извадете от тенджерата, а в мазнината от него задушете праз лука и чесъна.

След това добавете нарязаните на немного големи парчета картофи и горчицата. Оставете още малко да се позапържат с останалите зеленчуци и добавете бульона. След като картофите са готови, отстранете супата от котлона и пасирайте с пасатор.

Добавете сол, черен пипер, настърганото сирене. Разбъркайте и добавете течната сметана и накрая парченцата бекон.

Снимка и идея: sweetsugarbean

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай