Меню

Запечени плодове с коняк

14 юни 2014 | 16:15 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 килограм пресни плодове микс - кайсии, ябълки, ягоди, праскови и т.н.
250-300 г захар
5-6 прахчета ванилия
щипка канела
80 г масло
100 мл коняк

Продукти
Приготвяне

В тази рецепта може да използвате всякакви любими пресни плодове. Почистете и измийте плодовете. След това ги нарежете на парчета и ги сложете в тавичка. Добавете малко масло, захар, в която сте сложили ванилия, щипка канела и ром или коняк.

Сложете плодовете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато хванат карамелена коричка и пуснат от сока си, значи са готови. Тези плодове са чудесно допълнение към сладолед или кекс.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 10 години )