Меню

Домашно фъстъчено масло

7 юни 2014 | 18:00 | Илияна Николова
Добави в любими
2 чаши или 450г фъстъци, печени и обелени
2 чаени лъжички масло
½ чаена лъжичка сол
1-2 чаени лъжички захар или мед

Продукти
Приготвяне

Ако фъстъците са сурови ги запечете малко на сух тиган или в тава на фурна, предварително загрята на 180°C. След 6-8 минути извадете тавата, за да не изгорят фъстъците.

Оставете фъстъците да се охладят. След това ги смесете в миксер или блендер заедно с маслото и солта. Бъркайте, докато сместа стане гладка. Накрая прибавете и захарта/меда, като разбъркате още веднъж на по-слаби обороти. Съхранявайте в добре затворен съд в хладилник.

Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай