Меню

Черешов коблер

23 юни 2014 | 16:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша масло
1 чаша брашно 
1 и 3/4 чаша бяла захар
1 чаена лъжица бакпулвер
1 чаша мляко
2 чаши обезкостилкостени череши

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете маслото в тавичката и го пъхнете във фурната да се разтопи. След това извадете тавичката веднага, след като се разтопи маслото.

В купа смесете 1 чаша брашно, 1 чаша захар и бакпулвера. Налейте и млякото като разбърквате непрекъснато, за да не останат бучки. Когато сместа стане хомогенна я изсипете върху разтопеното масло в тавата. Не се разбърква!

Поставете черешите в купа и ги поръсете с остатъка от захарта (¾ чаша) и 1 супена лъжица брашно. Разбъркайте добре. Разпределете черешите равномерно върху тестото. Отново не се разбърква накрая.

Поставете във фурната и печете за около 50-60 минути, докато добие златиста коричка и забодената клечка за зъби излезе чиста от средата на сладкиша.

Снимка: blogchef

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай