
Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете маслото в тавичката и го пъхнете във фурната да се разтопи. След това извадете тавичката веднага, след като се разтопи маслото.
В купа смесете 1 чаша брашно, 1 чаша захар и бакпулвера. Налейте и млякото като разбърквате непрекъснато, за да не останат бучки. Когато сместа стане хомогенна я изсипете върху разтопеното масло в тавата. Не се разбърква!
Поставете черешите в купа и ги поръсете с остатъка от захарта (¾ чаша) и 1 супена лъжица брашно. Разбъркайте добре. Разпределете черешите равномерно върху тестото. Отново не се разбърква накрая.
Поставете във фурната и печете за около 50-60 минути, докато добие златиста коричка и забодената клечка за зъби излезе чиста от средата на сладкиша.
Снимка: blogchef
Опитайте още: