Меню

Круши в шоколадов сироп

29 юли 2014 | 16:19 | Михаела Лазарова
Добави в любими
4  круши 
1/2 чаена чаша пудра захар 
2 чаши вода 
1 пръчка канела 

За заливката: 
200 грама черен шоколад
1/2 чаша сметана 
1 супена лъжица масло 
3 супени лъжици коняк
2 прахчета ванилия

Продукти
Приготвяне

В тенджера сложете да заври вода заедно с пудрата захар и канелата. Обелете крушите, но не премахвайте дръжките им. Сложете ги в тенджерата и когато сместа заври, може да я махнете от котлона, но не вадете крушите.

Отделно в тиган загрейте сметаната, маслото, ванилията. Преди да заври сместа, поставете шоколада и коняка. Бъркайте докато се получи гладък крем. Сложете крушите в чинийка и ги облейте с крема.

Време на приготвяне: 40 минути.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай