![2 чаши пълнозърнеста паста по избор
1/3 чаша нискомаслена майонеза
1/3 чаша обезмаслено кисело мляко
2 супени лъжици студено пресован зехтин
1 супена лъжица винен оцет или лимонов сок
1 скилидка чесън (млян)
1/8 чаена лъжичка сол
1 щипка черен пипер или на вкус
1 чаша чери домати, разрязани наполовина
1 чаена чаша червени чушки, нарязани на кубчета
1 чаша настъргани моркови
½ чаша ситно нарязан лук
½ чаша маслини каламата
1/3 чаша ситно нарязан босилек](/media/files/resized/article/654x358/670/23c2b1d13fb68df1cfc340d7211a9670-1e5f3a0d810bc3bd141e78bbfa142d20.jpg)
В тенджера с леко подсолена вода сварете пастата. Разбърквайте от време на време, за да не залепне за дъното на тенджерата. За около 8-10 минути трябва да е готова. Изцедете водата и изплакнете пастата със студена вода, за да я охладите. Изцедете и нея.
Смесете майонезата, киселото мляко, зехтина, оцета, чесъна, солта и пипера в една голяма купа и разбъркайте много добре. Добавете пастата, похлупете купата с чиния и разклатете във въздуха, за да се смесят добре съставките.
Накрая добавете доматите, чушките, морковите, лука, маслините и босилека и отново разбъркайте по този начин.
Време за приготвяне: 30 минути.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: